Кислороден концентратор-приложение и видове

Как правилно да изберем кислороден концентратор

Кислорoден концентратор- приложение и видове

Особености при използването на кислородния концентратор

При избора на кислородния концентратор се имат предвид два основни фактора: предназначение и производителност. Тези фактори са взаимноопределящи и взаимносвързани.

Предназначение на кислородния концентратор

Преди да изберем конкретен модел на кислороден концентратор, трябва да сме наясно за какво ще се използва той. Могат да се откроят четири основни функции на кислородния концентратор:

  1. Автономен, непрекъснат източник на чист кислород, необходим изключително за медицински цели (реанимационни отделения, болници, клиники).
  2. Автономен, непрекъснат източник на чист кислород за продължителна кислородотерапия в стационарни и в домашни условия – за болни, страдащи от белодробни заболявания и други заболявания, за които чистият кислород е от жизнена важност.
  3. Източник на чист кислород за общото възстановяване на организма, профилактически сеанси на кислородотерапия и приготвяне на кислородни коктейли в домашни условия и в социални заведения.
  4. Източник на чист кислород за приготвяне на кислородни коктейли в кислородни барове, профилакториуми, лечебни, спортни и други заведения.

ПРОФЕСИОНАЛНИ, МЕДИЦИНСКИ кислородни концентратори

Професионалните кислородни концентратори се използват в реанимационните отделения на болници и клиники и работят съвместно, както с анестезиологичните, апарати. Отличават се с висока производителност – от 10 л кислород в минута и повече. Те са предвидени за денонощен режим на работа и всъщност представляват тясно специализирано медицинско оборудване.

Кислороден концентратор за продължителна кислородотерапия, какъвто е Krober O2

За пациенти, страдащи от белодробни, острореспираторни, сърдечно-съдови заболявания, с хронична умора,  както и за следоперативен период – подходящо би било да се избере концентратор с висока производителност – от 5 л в минута. При това, ако приборът ще се използва в домашни условия, трябва да е съобразен с интериора – да не заема много място и да не шуми. Отличен апарат с тези характеристики е Кробер О2.

Освен това, може да се разгледа и вариант за концентратор, който има инхалатор предназначен за кислородни и други аерозолни инхалации.

Моделът на Krober O2 дава до 6 л чист кислород в минута и технически е приспособен за провеждане на инхалации.

Адапт БГ ЕООД е официален вносител на Krober Medizintechnik- немска фирма лидер в производството на кислородни концентратори.    Ние предлагаме както нови така и фабрично рециклирани апарати на конкурентни цени.  За повече информация вижте http://www.adapt.bg/category/39/kislorodna-terapia.html или се обадете на 02/ 4420424 или 0893 466601.


Публикувано в Кислороден концентратор с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>