Кислороден концентратор- принцип на работа

КИСЛОРОДЕН КОНЦЕНТРАТОР. ПРИНЦИП НА РАБОТА И ИСТОРИЯ НА ИЗОБРЕТЕНИЕТО

Какво представлява кислородния концентратор? История

Технологията, на която е базирана работата на кислородния концентратор, е била разработена в изследователския център на НАСА през 1958 г. Инженерите са имали за цел да създадат портативен прибор, осигуряващ чист кислород на космонавтите. Преди всичко, в случай на медицинска необходимост. Особено внимание е било обърнато на безопасността и опростеното използване на прибора, тъй като се е предполагало, че той ще се прилага в космически условия. Т.е. – простота на управлението и  никакви бутилки със сгъстен кислород.

ТЕХНОЛОГИЯ PSA

Като резултат е била разработена технология PSA (процес на адсорбация на променливото налягане), на която, всъщност, е базирана работата на кислородния концентратор. Как работи това? Вътре в концентратора са скрити две колонки със синтетичен цеолит, който под налягане, като магнит, притегля молекули на азот и други примеси от въздуха и пропуска молекули на кислорода.

Схематично процесът на отделяне на кислорода в концентратора можем да си представим като пресяване през сито: първо въздухът минава през филтри и се пречиства от прах и бактерии, после се отделя самият кислород, който се подава на човека чрез гъвкава тръба. Останалите газове свободно се изпускат от концентратора.

 

 

 

 

 

 

Адапт БГ ЕООД е официален вносител на Krober Medizintechnik- немска фирма лидер в производството на кислородни концентратори.    Ние предлагаме както нови така и фабрично рециклирани апарати на конкурентни цени.  За повече информация вижте http://www.adapt.bg/category/39/kislorodna-terapia.html или се обадете на 02/ 4420424 или 0893 466601.

Публикувано в Кислороден концентратор с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>