Добре дошли в нашия магазин!
BGN
 • EUR
 • GBP
 • BGN
 • USD

Акордеонни категории

Блог Предпазни маски за лице
Вижте всички статии

Предпазни маски за лице

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Предпазна маска за лице и коронавирус COVID-19 колаж.Предпазни маски за лице: всичко по тематa


Когато се опитваме да защитим себе си и близките ни по време на продължаващата пандемия на коронавирус, на първа линия идват предпазните маски за лице.

 

Докато здравните власти разглеждат различни възможности за задължително и незадължително носене на маски за лице от обществото, с цел да се спре разпространението на коронавируса в България, наложително е да знаете кой всъщност трябва да използва предпазни маски за лице и как можете да защитите себе си и другите от разболяване.

 

 

 

Кой трябва да носи предпазни маски за лице?

 

По време на ранните етапи на епидемията СЗО (Световна здравна организация) заявиха, че освен ако не сте болни или не сте здравен работник, носетенето на защитна маска за лице, за да се предпазите от новия коронавирус, не е задължително. Тъй като препдазните маски, особено тези със сертификат N95, стават все по-недостъпни, това съобщение беше важно и наложително, тъй като хората започнаха да се презапасяват с маски.

 

Ролята на защитните маски е предимно контрол на положителните пациенти, за да се предотврати замърсяване на околността, когато заразеният човек кашля или киха. Пациентите с потвърдено или подозирано COVID-19 трябва да носят маска за лице, докато не бъдат изолирани в болница или у дома. Пациентът няма нужда да носи маска за лице, докато е изолиран.

 

Носим предпазни маски с цел да спрем разпространението на вируса. Особено при наличието на "пробивни" варианти, каквато е Делта мутацията. Здравните работници, които се грижат за тези, които са реално болни и поставени на вентилация в болнична среда, също е нужно да носят маски с висока степен на защита.

 

Маска FFP2 респираторна 94% защита инфографика

 

Носенето на предпазни (защитини) маски за лице става задължително


С заповед на Министерство на здравеопазването от 12 април 2020 г. носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, стана задължително за всички. Всички граждани вече са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в закрити или на открити обществени места. Такива места са транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и други.


Към лятото на 2021 г

Маски ще се носят на всички места, където не е възможно да бъде спазена дистанция от 1,5 метра. Маските остават задължителни в големите търговски обекти и градския транспорт.Още по темата: Защо Делта вариантът е толкова опасен.

 


предпазна маска за лице (защитна маска) срещу COVID-19 сравнителна таблица.


 

Какво да направим, ако нямаме достъп до защитна маска за лице?

 

Педпазна маска за коронавирус филтрация.

Тъй като здравните работници се нуждаят най-много от маски за лице, препоръчват допълнителни защитни мерки, които Вие и близките Ви може да предприемете, за да намалите риска от разболяване или разпространение на заболяване сред другите. Това са спазването ежедневни хигиенни практики като измиване на ръцете, избягване на допир до лицето и изтриване на замърсени повърхности с дезинфектант. Също така трябва да се избягва пътуването и да си #OстанетеВкъщи, когато е възможно, особено ако сте болни.

 

Какво отличава защитните маски KN95 от другите такива и защо са едни от най-търсените на пазара?

 

Ако искате да си закупите коронавирус маска, СЗО препоръчва маските KN95 - еквивалентен на американския клас N95 и европейския клас FFP2. Този клас е най-препоръчваният за защитна маска, която да се използва срещу заразяване с новия коронавирус. KN95 сертификатът предоставя най-добро съотнощение защита/цена и беше една от най-често използваните в огнищата на COVID-19 в Китай. Маската KN95 е петслойна със специална пластина отгоре, позволяваща плътно прилепяне към носа. Направена е от дишаща тъкан от нетъкан памук, която не дразни кожата.

 

Респираторите FFP2 / KN95, като най-препоръчвано защитно средство, са създадени за постигане на много близко лицево прилепване и много ефективно филтриране на частици, пренасяни във въздуха.

 

Обозначението „KN95“ означава, че когато се подлага на внимателно тестване, респираторът блокира поне 95 процента от малки (0,3 микрона) частици във въздуха. Ако са поставени правилно върху лицето, възможностите за филтрация на защитна маска FFP2/ KN95 надвишават тези на хирургическите маски, платнените и маските с клапа. Въпреки това, дори правилно поставен респиратор KN95 не елиминира напълно риска от заразяване.

 

Каква е разликата между хирургическите маска за лице и респиратор KN95?Предпазна маска за лице - KN95 / FPP2 NR

 

Хирургическите маски и КN95 респиратори са регулирани по различен начин според предназначението им. Хирургическата маска е предназначена за еднократна употреба, с цел да създаде физическа бариера между устата и носа на потребителя и потенциалните замърсители в непосредствената обкръжаваща среда. Те често се наричат “​​маски за лице”, въпреки че не всички маски за лице са регулирани като хирургически маски. Обърнете внимание, че краищата на коронавирус маската не са проектирани да образуват уплътнение около носа и устата.


Предпазаните маски за лице FFP2/ KN95 са специфично създадени за постигане на плътно прилепване към лицето с цел оптимално филтриране на частици, пренасяни във въздуха. Обърнете внимание, че краищата на респиратора са проектирани да образуват уплътнение около носа и устата. Хирургичните респиратори N95 обикновено се използват в болниците, защото са защитни маски, които са надеждни, евтини и в наличност.


ВАЖНО: FFP2/ KN95 респираторите НЕ бива да се употребяват от повече от едно лице! 

 

 

Ако херасахте тази статия, абонирайте се за канали ни в YouTube, където също качваме интересна информация и специални намаления:

 

 

Продуктови класове:

предпазни маски за лице
защитни маски за лице

защитна маска

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Гери Антонова
  Маските за лице n95 (Kn95) са най-подходящи, защото са с висок процент на филтрация и съответно вирусна защита, все още се намират и са евтини в сравнение с други. Затова и ги ползват в болниците най-много
  Отговори ›
 • Костантин
  Пристигнаха! Благодаря :)
  Отговори ›
«1»