BGN
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • USD
  • RON

Акордеонни категории

Adapt Варна - с нов адрес от 21.05. Намерете ни Срещу Входа на ДКЦ IV

15 Май 2018
Вече можете да ни намерите във Варна на ул. Илинден 9 - в двора на МБАЛ 'Света Анна'

Adapt отвори нов магазин - в град Стара Загора

16 Ное 2017
Четвъртият магазин на Адапт БГ отвори врати през месец септември 2017 година. Посетете ни в Стара Загора на бул. Патриарх Евтимий 141.

Най-малкият CPAP апарат в света - ResMed AirMini е вече тук!

15 Ное 2017
Запознайте се с най-малкия CPAP апарат на света! AirMini тежи само 300гр. и може да се побере в дланта на ръката ви
Начало Статии

Статии

Връзката между сънна апнея и диабет

Хъркате ли? Чувствате ли се изтощени през деня? Често ли ви се случва да се събуждате през нощта? Възможно е причината за това да е непостоянното дишане, прекъсването на дишането и микросъбужданията през нощта, причинени от сънна апнея.

Прочети още →

Всичко за ерготерапията

Ерготерапевтът е специалист, който може да анализира трудните за нас дейности и да открие друг начин, по който те да бъдат реализирани. Например ерготерапевтът може да помогне на хора със спецални физически и умствени потребности, да подобри техните умения за самообслужване, както и цялостната им самостоятелност и независимост.

Прочети още →

Как да изберем подходяща и удобна патерица

Към избора на патерици трябва да се подхожда много внимателно, защото неправилно избрана подмишнична патерица или канадка би могла да доведе до различни увреждания на мускулите, костите или нервните окончания (възпаление на раменната става, травматичен плексит и други).

Прочети още →

Как да изберем кислороден концентратор

Концентраторът на кислород е преносимо устройство, което е значително по-удобно от кислородната бутилка, тъй като не е необходимо зареждане с кислород. Особено внимание при изработването на концентратора се обръща на безопасността и опростеното използване на уреда. 

Прочети още →

Сънна апнея

Сънната апнея заболяване на горните дихателни пътища (Обструктивна сънна апнея, съкр. ОСА) както и неврологичен проблем (Централна сънна апнея). Често подценявана и оставяна нелекувана, апнеята е изключително сериозно заболяване, криещо сериозни последствия за организма. 

Прочети още →

Как да изберем правилната инвалидна количка

Правилният избор на инвалидна количка допринася човек да се чувства комфортно и да не изпитва затруднения в предвижването в дома или на улицата. Освен това, правилният избор на количка свежда до минимум последствията от продължително седене.

Прочети още →

Всичко за електрическите рампи за инвалиди

Стълбищните платформи за инвалидни колички често се наричат и „платформени подемници“ или „електрически рампи за инвалиди. Бихте могли да ги срещнете и като „рампи за инвалиди“, въпреки че този термин не се отнася за електрическите стълбищни платформи, а за обикновените рампи за инвалидна количка.

Прочети още →

8 Съвета При Избора на Играчки за Деца с Увреждания

При избора на играчки за деца с ДЦП и други увреждания трябва да се вземат предвид няколко важни фактора, за да може те да имат и терапевтичен ефект върху детето, подпомагайки неговото развитие.

Прочети още →

Adapt Варна - с нов адрес от 21.05. Намерете ни Срещу Входа на ДКЦ IV

Вече можете да ни намерите във Варна на ул. Илинден 9 - в двора на МБАЛ 'Света Анна'

Прочети още →

Adapt отвори нов магазин - в град Стара Загора

Четвъртият магазин на Адапт БГ отвори врати през месец септември 2017 година.
Посетете ни в Стара Загора на бул. Патриарх Евтимий 141.

Прочети още →
Страница 1 от 2
«1 2»