Добре дошли в онлайн магазина на Адапт БГ!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Възглавници за хемороиди: видове, употреба и цени
Вижте всички статии

Възглавници за хемороиди: видове, употреба и цени

Възглавници за хемороиди: видове, употреба и цени


Възглавниците за хемороиди с дупка по средата са популярно и широкодостъпно помощно средство, което много хора ползват, за да облекчат болката при хемороиди.

 

Кръглите антидекубитални възглавници за сядане в повечето случаи се изпозлват за превенция или третиране на декубитални рани в областта на седалището, както много често от родилки след тежко раждане. Този тип възглавници с отвор често се наричат и "възглавници за хемороиди", защото облекчават болката в седалището, като в същото време намаляват натиска и напрежението в зоната на дискомфорта.


Употребата им обаче, особено ежедневната, трябва да бъде съобразена с вида хемороиди и степента на изостряне. Най-лесният начин да изберете правилен модел е след извършване на консултация с физиотерапевт на Адапт БГ в най-близкия до Вас санитарен магазин. Ако не сте запознати с употребата на антидекубиталните възглавници за хемороиди, продължете да четете надолу; синтезирали сме най-важното, което трябва да се знае.


 

Видове хемороиди


Хемороидите се делят на няколко основни вида според разположението им в правото черво. Има вътрешни и външни, но според усложненията могат да бъдат и тромбозирали, кървящи, заклещени или възпалени. С напредването на заболяването хемороидите могат да се квасифицират и като хемороиди от първа, втора, трета и четвърта степен (или I, II, III и IV стадий). 


 

Видове хемороиди и фисури в правото черво


 

Ергономична и антидекубитална форма


Поради ергономичната и антидекубитална форма (работеща да предотврати образуването на рани в областта на седалището), възглавниците за хемороиди с отвор осигуряват опора на седалището, като в същото време премахват натиска върху "проблемната" част с хемороидите. Прекомерната им употреба обаче би могла да ги влоши. Затова препоръчваме вместо да седите постоянно върху възглавницата, да се облягате и на друга мека и поддържаща повърхност, както и да не се заседявате на едно място прекалено дълго. 


 

Един от най-често използваните видове антидекубитални възглавници за хемороиди е този:



Възглавница за хемороиди с антидекубитална форма

 

 


 

Видове възглавници за хемороиди


Съществуват няколко основни вида възглавници, като едни от най-често използваните са тези тип "поничка". Това са най-разпространеният вид възглавници за хемородии и фисури, изработени от мека полиуретанова пяна и с отвор по средата. Този вид възглавници с отвор позволяват на ползвателя да седне удобно върху дупката и по този начин да облекчи натиска върху подутите тъкани на ануса. Този вид възглавници осигуряват облекчение на болката, но не и лечение на хемороидите. Това е важно да се уточни.


 

Жена седи върху възглавница против хемороиди

 


Използвайки възглавница за хемороиди с отвор, вие ще изпитате облекчение на болката и сърбежа, но няма да излекувате първопричината за тях. Хората масово предпочитат възглавници най-вече защото са достъпни, удобни, лесни за поддържане и защото могат да се вземат навсякъде, дори в офиса (без никой да разбере, че всъщност тази ергономична възглавница е за хемороиди).


 

Противопоказания при възглавниците за хемороиди


Използването на възглавничка за хемороиди в някои случаи може и да влоши състоянието, особено при прекомерна употреба или ако имате пролабирали хемороиди (заклещени, тромбозирали хемороиди), които не могат да се върнат. При такива случаи прекомерното седене върху възглавница с отвор би могло да доведе до допълнителни проблеми. По-удачен вариант е вместо да използвате възглавница, да пристъпите към интензивно и продължително лечение на хемороидите. 

 


 

Резюме


Възглавниците за хемороиди са едно от най-често използваните помощни средства за временно облекчаване на болката от хемороидите. Цените са им достъпни, а ефектът от употребата им - благоприятен, стига да не се прекалява с тях. Трябва да се знае, че възглавниците не могат да излекуват хемороидите. При хемороиди в напреднал стадии възглавниците за хемороиди дори могат да навредят, ако не се използват правилно. Важно е да се отбележи, че всяко продължително седене може да причини проблеми, ако имате възпалени или пролабирали хемороиди. В такива случаи физиотерапветите на Адапт БГ ще ви препоръчат да се раздвижвате вместо да седите, дори ако това означава да ставате от стола и разхождате в офиса на всеки 45 минути.

 


Заседяване на едно място в офиса при хемороиди и фисури

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари