Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог След репортаж на NOVA хората с увреждания вече имат достъп до "Социално подпомагане" в Чирпан
Вижте всички статии

След репортаж на NOVA хората с увреждания вече имат достъп до "Социално подпомагане" в Чирпан

След репортаж на NOVA хората с увреждания вече имат достъп до

След репортаж на NOVA хората с увреждания вече имат достъп до "Социално подпомагане" в Чирпан

 

Сградата на дирекция "Социално подпомагане" в Чирпан е вече достъпна за хора с увреждания след репортаж на NOVA, излъчен в рубриката "Пълен абсурд" с Румен Бахов в сутрешния блок "Здравей, България". За добрата новина АДАПТ БГ научи след излъчването на част втора от репортажа на г-н Бахов на 14.10.2019, в който се излъчиха кадри на инсталираната телескопична рампа за инвалидна количка, предоставена от АДАПТ БГ.

 

Целият репортаж от рубриката "Пълен абсурд" можете да гледате на сайта на NOVA

 

„Пълен абсурд”: „Социално подпомагане” – недостъпно за колички

 

Новата алуминиева телескопична рампа за инвалидни колички е изградена на стълбите в входа на дирекцията, позволявайки на хората с инвалидни колички да достигат допреди недостъпната за тях приемна на дирекцията. Репортажът на г-н Бахов показа абсурдната липса на достъпност в дирекция "Социално подпомагане" Чирпан, където гражданите с инвалидни колички трябваше да бъдат обслужвани навън на тротоара.

 

 

Рампи за инвалидна количка в Чирпан

 

Директорът на „Социално подпомагане” в Чирпан, Пенка Танева, обясни досегашната липса на достъпност по Наредба 4 с липсата на решение на Общинската администрация в града за изграждането на рампа, за което, г-жа Танева, сподели, че са водени дълги преговори с администрацията.

 

Лесно решение на широкоразпространен проблем

 

Екипът на NOVA достига сам до решението на проблема, който дирекция и общинска администрация не са могли да разрешат до този момент, а именно инсталирането на рампа за инвалидни колички. Случаят е поредното доказателство за това колко лесно може да се намери надеждно и евтино решение за разрешаване на един от главните проблеми на хората с увреждания в България - липсата на достъпност до обществени места в България.

 

Ето и типът рампа, който се използва за осигурявяне на достъпна среда по наредба №4 във входа на сградата на дирекцията. Нарича се телескопична алуминиева рампа и е налична в магазините на Адапт в разнообразни размери с възможност за преодоляване до 4-5 стъпала.

 

Пълен абсурд социално подпомагане чирпан

 

 

 

ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАМПИ ЗА ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ

 

 

 

Репортажи от рубриката "Пълен абсурд" с Румен Бахов, сутрешен блок "Здравей, България" 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари