Добре дошли в онлайн магазина на Адапт БГ!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Отпускат $2 милиона за кислородни концентратори Inogen за борба с коронавирус (COVID-19)
Вижте всички статии

Отпускат $2 милиона за кислородни концентратори Inogen за борба с коронавирус (COVID-19)

Отпускат $2 милиона за кислородни концентратори Inogen за борба с коронавирус (COVID-19)

2 миолиона долара за кислородни концентратори за коронавирус


Direct Relief отпуска 2 милиона долара за закупуване на кислородни концентратори Inogen за лечение на пациенти с коронавирус в САЩ. 


Финансова помощ в размер на 2 милиона долара са отпуснати от американската хуманитарна организация Direct Relief за закупуване на кислородни концентратори от водещата компания производител на концентратори Inogen, от централата им в Голета, Калифорния. Целта на помощта е да се осигури допълнителен кислород за пациенти, които може да се нуждаят от кислородотерапия по време на възстановяване от Covid-19. Освен пари за кислородни концентратори за терапия на пациенти с новия коронавирус, организацията също е поръчала и защитно оборудване и маски срещу COVID 19 в САЩ. [1] 


Средствата се отпускат за по-добро инвентаризиране на оборудване и консумативи за превантивни и критични грижи, осигуряване на спешна финансова подкрепа за неправителствени здравни учреждения и подпомагане на усилията за опазване на общественото здраве, провеждани от държавните и местните здравни агенции.

 

В САЩ и Канада обаче остават висящи следните въпроси: дали регионът, включително частните доставчици и военните, разполагат с достатъчно необходимо оборудване за предпазване и обдишване на пациенти (маски, средства за дезинфекция на ръцете, вентилатори, BPAP / CPAP апарати) за да отговорят на очакваното търсене?
 


ВАЖНО ПОЯСНЕНИЕ: Кислородните концентратори НЕ лекуват новия коронавирус - COVID-19! Използват се за кислородотерапия в случаи на пневмония, изискваща доставяне на допълнителен кислород (както и за терапия при наличие на ХОББ и други респираторни заболявания)! За превенция и предпазване от COVID-19, прочетете съветите по-долу на тази страница!


 

Мобилни кислородни концентратори за коронавируса в Китай
 

Въз основа критичната ситуация с коронавируса в Китай и заявките на китайските болници, които лекуват десетки хиляди пациенти с Covid-19, Direct Relief изпраща на Китай и 500 преносими кислородни концентратори Inogen One.


На 25 февруари висши държавни служители в правителството на САЩ предупредиха, че  Covid-19 вероятно ще се разпространи в Съединените щати. И бяха прави. Само ден по-късно, на 26 февруари, бе докладван първия случай на предаване на коронавирус от лице на лице след пътуване в чужбина.

 

Тъй като фронтовите здравни работници са изложени на най-висок риск от излагане на новия коронавирус, тяхната защита е основен приоритет за общественото здраве и е основният фокус на финансовата помощ. Медицинският персонал съставлява 3,8% от потвърдените случаи в Китай и 14,8% от случаите, класифицирани като тежки или критични. Докато общата степен на смъртност на случаите е била 2,3%, тя е била 14,8% сред пациенти на възраст 80 и повече години.


"Добрата новина за здравните служби на САЩ, е че засега огромната част от инфекциите се считат за леки.  Вероятно над 80 процента са с леко протичане на болестта", посочва д-р Дебора Фулър, професор по микробиология в Факултета по медицина към Вашингтонския университет. 

 


Коронавирус (COVID-19) мобилни кислородни концентратори

 




Вируси като COVID-19 въобще не са рядкост
 

Всяка година биваме излагани на редица респираторни вируси и други коронавируси, напомня д-р Фулър. Има поне четири други вида коронавируси, които са в населението от години наред. Но те просто са по-неизвестни. Те причиняват обикновена настинка, а ние преминаваме през тях всяка година. Също така ежегодно преминаваме и през епидемии на грип. А понякога той може да бъде много по-тежък от короната. 

 

Грипните вируси покосяват най-вече възрастните хора, имунокомпрометираните и хората с предшестващи състояния, които обикновено са по-податливи на респираторни заболявания и на простудни вируси. Така че случаят с коронавирусът не е по-различен от това, което сме виждали с предишните грипни вируси, съобщава д-р Фулър. 

 

Как разберем дали сме заразени с коронавирус, а не обикновен грип?
 

Симптомите на COVID-19 са същите като на обикновения грип. Ако имате подозрения, че сте се заразили с грип, то съществува реална вероятност това да е коронавирус.

 

За да се разбере задължително трябва да се направи проба за COVID-19.

 

При съмнения задължително трябва да се обадите на вашия лекуващ лекар!

 

Какви са симптомите на коронавирус (COVID-19)?
 

Ако забележите...

  • Температура;
  • Втрисане;
  • Значителна кашлица;
  • Задух;
  • Болки в мускулите


...това биха могли да са симптоми на нещо по-сериозно от обикновената настинка, но НЕ означава, че задължително става въпрос за Covid-19! 

 

Коронавирус симптоми 2020

 

Грип, настинка или коронавирус? 
 

Преди да потеглите към личния лекар с идеята да ви вземат проба за COVID-19, уверете се, че имате симптоми на грип, а не на настинка. ДКЦ-тата са претрупани с потенциално заразни пациенти и са чудесно място да хванете вирус, ако вече не сте го направили. 

 

ВАЖНО: Ако проявявате симптомите на грип или коронавирус, иле сте бил в контакт човек, който е пътувал до район с огнище на COVID-19, непременно уведомете лекуващия ви лекар. 

 

Как да се предпазите от заразяване с коронавирус COVID-19? 

  1. Носете маски за лице (за предпочитане респиратори) и латексни ръкавици в обществения транспорт. Не забравяйте да ги изхвърляте след това. Не ги перете и използвайте отново; 
  2. Избягвайте да се ръкостискате с околните;
  3. Използвайте кокалчетата на пръстите на ръката си (или ключовете си), когато включвате лампи, натискате бутона на асансьора, светофара или банкомата. Също така бихте могли да използвате хартиена кърпа или ръкавица за еднократна употреба, която да изхвърлите след това, за да не докоснете лицето си с нея;
  4. Натискайте дръжките на вратите не с длан, а с китката си, юмрука или лакътя;
  5. Когато сте в магазина и пазарувате, използвайте гумени ръкавици за еднократна употреба и ги изхвърлете след това. Ако не разполагате с ръкавици, бихте могли да използвате дезинфекционни кърпички и дезинфекционни гелове, с които да третирате ръцете си;
  6. Мийте ръцете със сапун и топла вода за поне 10-20 секунди, веднага щом се приберете у дома. Особено ако сте били на места с голям брой хора;
  7. Използвайте дезинфектанти с над 60% алкохолна основа. Винаги носете такъв в себе си – не са скъпи и лесно се намират;
  8. Опитвайте се да кашляте и кихайте в хартиена кърпа за еднократна употреба и я изхвърлете прилежно след това. Избягвайте да кихате в ръкавите или лакътя си. Така оставяте вируса по дрехите си и той може да живее там над седмица;
  9. Дезинфекцирайте повърхности, които често се използват от вас или колегите ви на работното място;
  10. Практикувайте здравословeн начин на живот: наспивайте се, бъдете физически активни, контролирайте стреса си, пийте много течности и яжте здравословна храна.


Всички тези мерки защитават не само вас, но и останалите около вас.

 

Как да се прадпазим от заразяване с коронавирус COVID 19

 


Колко смъртоносен е коронавирус COVID-19?
 

Краткият отговор е, че все още не знаем със сигурност. Всеки път, когато има нововъзникнал вирус или бактерия, първите случаи на заразяване обикновено са най-тежките, защото болните хора са тези, които търсят медицинска помощ. Хората, които нямат симптоми, или имат минимални такивa, обикновено не търсят медицинска помощ.

 

Тази публикация съдържа обща информация за коронавируса, известен като COVID-19. Публикацията не е предназначена да замести професионалните медицински консултации, диагнозата или лечението на заразата. Информацията прочетена в Интернет не е медицински съвет и не трябва да се възприема като такъв. Медицинските съвети от Вашия личен лекар или друг професионален доставчик на здравни услуги са от първостепенна важност за Вашето здраве.

 

Свързани статии:

БЦЖ васкината и тренираният имунитет

 

Източници:

(1). https://keyt.com/news/santa-barbara-s-county/2020/03/05/infectious-disease-specialist-updates-direct-relief-on-covid-19-and-the-coronavirus/

https://ottawacitizen.com/opinion/letters/todays-letters-how-we-can-cope-with-coronavirus

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари