BGN
 • EUR
 • GBP
 • BGN
 • USD
BG
Вижте всички статии
Ново поколение ResMed апарати във ВМА за лечение на хронична дихателна недостатъчност

С ново поколение специализирани апарати за неинвазивна белодробна вентилация работят в клиниката по белодробни болести на Военномедицинска академия. Високият клас апарати, предоставени от АДАПТ БГ, са дарение и ще помогнат за лечението на пациенти с хронична дихателна недостатъчност.

 

Неинвазивната вентилация е метод за лечение на пациенти с три основни типа дихателни нарушения: хронични обструктивни болести с хиперкапнея (повишено налягане на въглеродния двуокис в кръвта), синдром на затлъстяване с хиповентилация и рестриктивни белодробни нарушения, например при пациенти с мускуло-скелетни болести, поясни доц. Милена Енчева, ръководител на клиниката.

 

АПАРАТИ ЗА НЕИНВАЗИВНА И ИНВАЗИВНА ВЕНТИЛАЦИЯ

 

ВМА с нови апарати за инвазивна и неинвазивна вентилация.

 

Хора с първите два типа нарушения са чести пациенти на Военномедицинска академия. Без прилагане на неинвазивна вентилация дихателната недостатъчност при тях бързо декомпенсира до степен, налагаща лечение в интензивно отделение. През последните години този метод стана рутинна част от лечението на пациентите с дихателна недостатъчност при съответни показания и благодарение на неговото приложение все по-малко пациенти се насочват към Клиниката по интензивна терапия за интубация с инвазивна вентилация", поясни още специалистът.

 

Грижите и престоят в клиниката са по-големи, изисква се по-добра квалификация на персонала, повече време и внимание, но резултатите си заслужават, категорична е доц. Енчева.
 

Апаратурата за ВМА е от висок клас и с огромен набор от настройки за вентилация


Новите апарати тип вентилатори за ВМА са предоставени от АДАПТ БГ и представляват висок клас ResMed устройства, предлагащи голям избор на режими и фини настройки. Вентилаторите включват възможност за обдишване на пациенти с трахеотомия и дори инвазивна вентилация. Част от предимствата на ResMed Stellar 150 и ResMed Astral 150 са батериите, които позволяват транспортиране на пациентите или работа при спиране на електрозахранването.

 

 

 

Апарати за неинвазивна и инвазивна вентилация (срещани като "респиратори" и "вентилатори"). За употребата на медицински вентилатори в лечението на пациенти с COVID-19прочетете тук.

 
 
 
Tags:

военномедицинска академия, вма, адапт бг

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Златозар Райчев
  ВМА имаха нужда от такава апаратура. Сега повече пациенти ще получават висококачествена терапия. Браво на Адапт бг!
  Отговори ›
 • Добринка Христова
  Чудесна новина. Поздравления за ВМА. Бъдете здрави и все така отзивчиви!
  Отговори ›
 • Вяра Антонова
  Браво Адапт!!!!!!
  Отговори ›
«1»

Блог статии

Адапт БГ отвори магазин във Велико Търново

10 Юли 2020
Адапт БГ отвори своя шести магазин в гр. Велико Търново, на адрес ул. Полтава №3.

Ново поколение ResMed апарати във ВМА за лечение на хронична дихателна недостатъчност

24 Юни 2020
АДАПТ БГ снабди белодробната клиника във Военномедицинска академия с ново поколение специализирани апарати за неинвазивна белодробна вентилация.

Разпродажба на мострено оборудване за деца с увреждания

22 Юни 2020
Разпродажба на мострено оборудване! Намаление -50% на вертикализатори и терапевтични столчета за деца с увреждания.

Акордеонни категории