Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Ново поколение ResMed апарати във ВМА за лечение на хронична дихателна недостатъчност
Вижте всички статии

Ново поколение ResMed апарати във ВМА за лечение на хронична дихателна недостатъчност

Ново поколение ResMed апарати във ВМА за лечение на хронична дихателна недостатъчност

С ново поколение специализирани апарати за неинвазивна белодробна вентилация работят в клиниката по белодробни болести на Военномедицинска академия. Високият клас апарати, предоставени от АДАПТ БГ, са дарение и ще помогнат за лечението на пациенти с хронична дихателна недостатъчност.

 

Неинвазивната вентилация е метод за лечение на пациенти с три основни типа дихателни нарушения: хронични обструктивни болести с хиперкапнея (повишено налягане на въглеродния двуокис в кръвта), синдром на затлъстяване с хиповентилация и рестриктивни белодробни нарушения, например при пациенти с мускуло-скелетни болести, поясни доц. Милена Енчева, ръководител на клиниката.

 

АПАРАТИ ЗА НЕИНВАЗИВНА И ИНВАЗИВНА ВЕНТИЛАЦИЯ

 

ВМА с нови апарати за инвазивна и неинвазивна вентилация.

 

Хора с първите два типа нарушения са чести пациенти на Военномедицинска академия. Без прилагане на неинвазивна вентилация дихателната недостатъчност при тях бързо декомпенсира до степен, налагаща лечение в интензивно отделение. През последните години този метод стана рутинна част от лечението на пациентите с дихателна недостатъчност при съответни показания и благодарение на неговото приложение все по-малко пациенти се насочват към Клиниката по интензивна терапия за интубация с инвазивна вентилация", поясни още специалистът.

 

Грижите и престоят в клиниката са по-големи, изисква се по-добра квалификация на персонала, повече време и внимание, но резултатите си заслужават, категорична е доц. Енчева.
 

Апаратурата за ВМА е от висок клас и с огромен набор от настройки за вентилация


Новите апарати тип вентилатори за ВМА са предоставени от АДАПТ БГ и представляват висок клас ResMed устройства, предлагащи голям избор на режими и фини настройки. Вентилаторите включват възможност за обдишване на пациенти с трахеотомия и дори инвазивна вентилация. Част от предимствата на ResMed Stellar 150 и ResMed Astral 150 са батериите, които позволяват транспортиране на пациентите или работа при спиране на електрозахранването.

 

 

 

Апарати за неинвазивна и инвазивна вентилация (срещани като "респиратори" и "вентилатори"). За употребата на медицински вентилатори в лечението на пациенти с COVID-19прочетете тук.

 
 
 
Tags:

военномедицинска академия, вма, адапт бг

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Златозар Райчев
    ВМА имаха нужда от такава апаратура. Сега повече пациенти ще получават висококачествена терапия. Браво на Адапт бг!
    Отговори ›
  • Добринка Христова
    Чудесна новина. Поздравления за ВМА. Бъдете здрави и все така отзивчиви!
    Отговори ›
  • Вяра Антонова
    Браво Адапт!!!!!!
    Отговори ›
«1»