Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Подаръци за баба и дядо: идеи за подаръци за възрастни
Вижте всички статии

Подаръци за баба и дядо: идеи за подаръци за възрастни

Подаръци за баба и дядо: идеи за подаръци за възрастни

Идеи за подаръци за баба и дядо

 

Какво да подарим на баба и дядо?

 

Търсите подарък за баба и дядо? Искате да ги зарадвате с нещо полезно, което да ползват всеки ден и да им напомня как мислите за тях и здравето им. Избирането на най-правилния подарък за нашите баби и дядовци може да се окаже също толкова сложно, колкото и пазаруването за всеки друг роднина от вашия списък. Подобно на майките и бащите, бабите и дядовците също имат своите уникални вкусове и предпочитания. И въпреки че според мнозина един от най-хубавите подаръци за баба и дядо е да прекарате празниците на една трапеза заедно, има ситуации, като сегашната, в които това просто не е опция.

 

С цел да ви дадем полезни идеи за подаръци за баба и дядо за идващите светли празници, АДАПТ БГ приготви списък с най-популярните продукти за нашите любими баби и дядовци. Подаръците, които сме включили в списъка, включват предмети за ежедневието, които ще направят живота на баба и дядо по-безопасен и по-удобен.

 

Подаръци за баба и дядо


 

Всичко за баба и дядо

 

Подаръци за безопасно придвижване

 

Ако вашите баба или дядо ползват бастун при придвижване, каква по-добра идея от това да ги изненадате с нов удобен бастун или канадка с ергономична дръжка и регулируема височина? Ето три от най-популярните модели: 

 

 

Проходилка (ролатор) за разходка навън. Вече няма нужда баба ви или дядо ви да търси скамейка, на която да отпочине след разходка навън! Този ролатор ще им служи като подвижен стол или проходилка. Сгъваем, лек и удобен за качване и в градския транспорт.

 

 


Подаръци за безопасна баня

 

Може би най-удобният и лек стол за баня, който ще увеличи стабилността и комфорта на вашите любими баби и дядовци. Уникалната предна конструкция позволява различно позициониране на седалката, а ръкохватките осигуряват здраво захващане, благодарение на нехлъзгащото се покритие и ергономичен дизайн.

 

 


Гъба за баня с извита дълга, пластмасова дръжка.

 

 


Подаръци за раздвижване

 

Ако баба Ви или дядо Ви имат нужда да се раздвижват вкъщи, могат да тренират долните крайници по възможно най-самостоятелен и ефективен начин, а именно с механичен тренажор за крайник! 

 

 


Подаръци за улеснено обуване

 

Обувалката разполага с неплъзгаема ръкохватка и благодарение на дължината си от 61 см и кукичката за лесен захват и съхранение, позволява на ползвателите да обуят обувките си без да се навеждат и затрудняват. 

 

 

Точно както обуването на обувки, обуването на чорапи е една от най-трудните задачи за възрастните. Този практичен уред прави задачата лесна.

 

 


Подаръци за масаж

 

Топките на Thera Band са подходящи за рефлексен масаж, подобряване на циркулацията и релаксация. Перфектният подарък за възрастен човек, нуждаещ се от рехабилитация и раздвижване в уюта на дома - особено в пандемичната ситуация, в която се намираме в момента.

 

 


Подаръци за спалнята

 

Ако искате да осигурите максимален комфот по време на сън за баба ви и дядо ви, идеален подарък би бил мека и удобна възглавница от мемори пяна. 

 

 

 

Подаръци за следене на здравословното състояние

 

Най-популярният подарък в контекста на пандемичната обстановка в страната ни безспорно е така нашумелият напоследък пулсов оксиметър. С него Вашите баба или дядо могат за секунди да проследят пулса и кислородната си сатурация, без нуждата да посещават болнично заведение.

 

 


Денят на баба и дядо

На 3 октомври в България честваме Деня на баба и дядо, празнуващ се в над 30 страни по целия свят. Въпреки че официална международна дата за деня на баба и дядо няма, в България го честваме на третия ден от месец октомври (в САЩ денят на баба и дядо се празнува на 12 септември). На този специален за нашите баби и дядовци ден, внучетата отдават своята благодарност към тях. Защото в немалко случаи точно те са ни отгледали и винаги са били до нас през годините.

 

Дядо и внуче.
 

Забавни факти за бабите и дядовците в САЩ


Факт: Бабите и дядовците обичат да бъдат баби и дядовци

- 72% смятат, че да бъдеш баба и дядо е най-важното и задоволително нещо в живота им
- 68% смятат, че това, че са баба и дядо, ги доближава до техните възрастни деца
- 90% се радват да разказват за своите внуци
 

Факт: Бабите и дядовците са активни

Забавни факти за баба и дядо

- 43% правят упражнения или спортуват
 

Факт: Обожават да четат

- 71% казват, че четенето е едно от любимите им занимания
- 86% обичат да четат вестници
 

Факт: Бабите и дядовците са онлайн.

- 75% са онлайн
- 70% използват търсачките, за да намерят информация
- 63% пазаруват онлайн
- 56% споделят снимки онлайн
- 45% са в социални мрежи като Facebook

 

Факт: Подкрепят финансово своите деца и внуци

- Харчат 52 милиарда долара всяка година само за своите внуци.
- Харчат 32 милиарда долара за разходи, свързани с образованието.

  • 62% са предоставили финансова подкрепа на своите пълнолетни деца и внуци през последните 12 месеца
  • 40% помагат финансово на деца и внуци за жилище (ипотека или наем)
  • 21% помогат финансово за образование
  • 70% дават пари в брой за ежедневни разходи
  • 24% за здравеопазване
     

Факт: Те обичат да прекарват времето си с внуците си

- 60% живеят близо до внуците си
- 46% желаят да могат да живеят още по-близо до тях
- 70% виждат децата поне веднъж седмично
- 66% пътуват с внуците си
- 81% взимат своите внуци за лятната ваканция
- 55% играят видеоигри с внуците си

 

Има толкова много начини, по които можем да покажем нашата загриженост към най-близките ни хора, особено по празниците. Можем да я изкажем, да я запечатаме в картичка, да я предадем под формата на подарък, да споделим трапезата с любимите ни хора, да се помолим за тях, да ги прегърнем. Важното е просто да го направим. Защото празниците не са в изобилната трапеза, скъпите подаръци или богатата украса. Коледата не е дори ден от годината. Тя е сезон в сърцето – сезонът на нестихващата надежда.

 

АДАПТ БГ ВИ ПОЖЕЛАВА ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! smiley

 

Изготвили материала: 

Григор Ангелов
Златина Червенкова

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари