BGN
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • USD
Вижте всички статии
АДАПТ БГ гради достъпността: национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

За поредна година АДАПТ БГ постави рекорд по изработени проекти за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания из цяла България. В рамките на „Националната програма Достъпна жилищна среда и лична мобилност“, към Министерсвото на труда и социалната политика, АДАПТ БГ продължи да помага на нуждаещите се хора, предоставяйки безплатна и общодостъпна информация, консултации и най-важното: изготвяне на проектни предложения.
 

Участието на АДАПТ БГ в програмата и тази година се обоснова на рекордния брой кандидати, които се обърнаха към нас за помощ в изграждането на достъпна жилищна среда до техните жилища.

 

Осигуряването на достъпна среда е основна част от услугите, които АДАПТ БГ предлага на своите клиенти из цялата страна.
    

Достъпна жилищна среда за хора с увреждания - стълбищна платформа за стълби статия

 

<<ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ПРОГРАМАТА ТУК>>

 
Надяваме се, че държавата ще продължи програмата и в следващите години, за да се изгради постепенно достъпна среда за хората, които най-много се нуждаят от нея, за да се осигури един достъпен и достоен начин на живот на хората с увреждания, много от които иначе не могат да си позволят стълбищна платформа със собствени средства.

 

Изпълнението на проектите по Националната програма за достъпна жилищна среда е само част от множеството проекти за осигуряване на достъпна жилищна среда в цялата страна, финансирането на които е по европейски програми, частни инвеститори, общини, университети, училища, банки и фондове.

 

Университети

 

Университет за национално и световно стопанство (УНСС) от няколко месеца разполага със стълбищна платформа от АДАПТ БГ, с помощта на която могат да се преодолеят няколкото броя стъпала при главния вход на университета.


Университет за национално и световно стопанство (УНСС) със стълбищна платформа за инвалидни колички.

 

Училища, читалища и детски градини

 

Към момента в „Народно читалище Георги Тодоров-1885“ гр. Белица се извършват ремонтни дейности и реновиране, като в проекта е включено осигуряване на достъпна среда, за преодоляване на две стълбищни рамена, по които ще се изгради стълбищна платформа. По този начин гражданите, които са с трайни увреждания или трудноподвижни -- както и майки с детски колички, -- ще могат да стигнат до горното ниво безпрепятствено.

 

АДАПТ БГ работи и по проекти за достъпна среда и за детски градини и училища. Поставянето на стълбищни платформи, вертикални подемници, рампи или други средства с помощта, на които деца с уреждания могат безпроблемно да достигат до класните стаи, вътрешен басейн, специализирани кабинети и др., като по този начин успяват да се интегрират пълноценно сред своите връстници. 

 

В сътрудничество с МТСП

 

АДАПТ БГ работи в тясно сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика, фонд „Социална закрила“, „Социални грижи“, както и със специализирани архитектурни издания, които обръщат специално внимание по темата с изграждането на модерна архитектура за хората с увреждания.

 


 

проектант по национална програма достъпна жилищна среда и лична мобилност

 

Благодарим на всички, които ни се довериха и се обърнаха към нас за помощ с проектите!


 

Григор Ангелов

#НиеГрадимДостъпността

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА

08 Мар 2022
Събират се дарения в София и Пловдив, откъдето се товарят на камион и доставят на нуждаещите се Украйна. 

Адапт БГ вече и в Антарктика

18 Фев 2022
10 години. 7 континента. Десетки хиляди изследвани българи. Дори и сънародниците ни в Антарктика.

Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2022

01 Дек 2020
Стартира "Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2022"! Не чакайте, а кандидатствайте още сега, за да ви помогнем!

Акордеонни категории