Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Начало Помощ с размера

Помощ с размера

Вземете размерите на вашето дете и ние ще ви помогнем с избора на помощно средство.
От какво помощно средство се нуждаете- количка, проходилка, вертикализатор, терапевтичен стол? Решете и споделете с нас. Изпратете ни формуляра и наш терапевт ще ви препоръча най- подходящия модел и размер.

Полетата с * са задължителни.
Въпреки, че имаме лицензирани специалисти, те не могат да бъдат толкова точни, колкото терапевтът, който познава и наблюдава вашето дете. Задълбочените познания за състоянието и възможностите са определящи при крайния избор за подходящото оборудване. Вашият терапевт е най- квалифициран, за да направи този избор. Това, което можем да направим ние е да ви помогнем и насочим, за да вземете най-доброто решение.
4. Каква е широчината на ханша в сантиметри? Широчината на ханша се измерва между двете тазобедрени стави, докато детето е седнало. Измерете в права линия през скута. Най- добрият вариант е да сложите по една книга от двете страни на хълбоците и да измерите в права линия разстоянието между двете книги.
5. Каква е дължината на бедрото в сантиметри? Убедете се, че детето е седнало с гръб към облегалката на стола. Измерете по права линия от мястото, където седалището на детето допира облегалката до сгъвката на коляното.
6. Колко е дължината на гърба до главата в сантиметри? Този размер се взема също в седнало положение. Уверете се, че детето е възможно най-назад в седалката/стола. Измерете в права линия (паралелно по повърхността на гърба) от мястото където седалището допира седалката до най-високата точка на главата
7. Колко е разстоянието от ходилото до коляното в сантиметри? Измерете от долната част на ходилото (или от обувките, с които ще използвате помощното средство) по дължина на подбедрицата до задната свивка на коляното, в положение, когато коляното е свито на 90 °.
9. Каква е височината на детето от земята до гърдите в сантиметри? Ако е възможно вземете този размер в изправено положение от долната част на ходилото (или от обувките, с които ще използвате помощното средство) до нивото на гърдите. Ако това не е възможно, можете да го направите в легнало положение.
10. Какво е разстоянието от земята до ханша в сантиметри? Измерете в изправено или легнало положение по права линия от долната част на ходилото (или от обувките, с които ще използвате помощното средство) по външната част на бедрото до тазобедрената става.
Код за сигурност