Уважаеми клиенти,

Всички магазини ще работят с нормално работно време!

Поръчките ONLINE и по Телефон се обработват приоритетно!

 

02 442 0424

 

В случай, че имате нужда от консултация на място, моля да се обадите предварително!

 

С цел безопасността на всички 

молим да спазвате дистанция от 1.5 м  помежду ви докато изчаквате да бъдете обслужени.
 

В магазина ще се допуска
само по 1 (един) клиент.

 

Всички клиенти ТРЯБВА ДА НОСЯТ МАСКИ!

fhdhdt

BGN
 • EUR
 • GBP
 • BGN
 • USD
BG
Вижте всички статии
Ластици за тренировка

Ластици за тренировка 2020 блог статия АДАПТ

Най-добрите ластици за тренировка за спортисти и начинаещи 2020

Когато търсим ластици за тренировка (познати още като "ластици за фитнес", "експандери" или "ленти за упражнения"), опитваме се да уцелим класическата комбинация "цена - качество". Изборът на правилния ластик обаче не се свежда единствено до това станало толкова популярно комбо. Повечето хора, които никога не са използвали ластици за тренировка, не знаят, че цветът на висококачествените фитнес ластици обозначава напрежението на ластика. Не знаят и че цената на посредствени ластици, произведени в Китай, понякога е еднаква с цената на първокласните фитнес ластици, като тези на американската компания TheraBand - с над 40-годишна история в производството на ластици за фитнес. Освен това на пазара съществува ОГРОМЕН арсенал от ластици за тренировка и рехабилитация, което прави избора още по-труден.

 

От колани за разтягане, меки тежести и разтегателни масажори до помпи, гимнастически въжета, еластични ленти, примки, въжета и топки.

 

лента за поръчка на ластик за тренировка

 

Всички видове експандери можете да намерите в онлайн магазина на АДАПТ.БГ. От мини ластици до дискове за стабилност, еластични въжета с дръжки и коплекти с меки тежести.

 

Как да изберем най-подходящия ластик за тренировка? 

 

Ако не сте сигурни какъв точно ластик търсите, решението на проблема е изключително просто: просто попитайте АДАПТ и консултантите ни ще ви препоръчат. 

 

Ако пък вече знаете какво ви трябва, можете директно да поръчате такъв в онлайн магазина ни за ластици за тренировка на Терабанд.

 

Ластиците за тренировка са:

 

 • лесни за употреба;
 • удобни за домашна тренировка;
 • съвместими с огромен брой комбинации от упражнения;
 • подходящи за йога;
 • подходящи за кросфит;
 • подходящи за изометрични натоварвания.

 

...но не само. Експандерите стимулират мускулите по същия начин както и тежестите на различните фитнес уреди. Проучвания са доказали, че използването на ленти със съпротивление предоставят силова тренировка еквивалентна на фитнес тежестите.

 

жена тренираща с експандер за упражнения

 

Комплектите на Терабанд се използват за:

 

 1. всякакъв тип фитнес упражнения
 2. рехабилитация след наранявания
 3. подобряване на атлетичните умения 

 

 

Кои са най-популярните модели ластици за тренировка?

 

 

 

Цветно еластино въже за трениране във вкъщи или фитнеса

Ластици за тренировка Thera Band с меки ръкохватки

 

Еластичните въжета на Thera Band с меки дръжки осигуряват същото съпротивление, система на прогресия и предпочитано качество, както обикновените еластични въжета, като добавят и допълнителен комфорт. Меките ръкохватки правят захвата на въжето по-ергономичен и удобен, с което улесняват и увеличават ефективността на тренировката. Налични са шест различни цвята, съответстващи на шест последователни нива на съпротивление. Всяко въже има дължина 1.2 м и се доставя в индивидуална опаковка. 

 


комплект ластици за прогресивни упражнения

Комплект еластични примки за прогресивна тренировка (за бедра)

 

Професионалните ленти за тренироква на TheraBand са създадени за атлети, любители и хора, претърпели инциденти и извършващи възстановителна терапия. Изключително издръжливи са и позволяват множество комбинации от натоварване. В допълнение на класическото съотношение "цена - качество", примките за прогресивна тренировка са и чудесна комбинация от удобство и ефективност.

 

Комплектът ластици бедра включва цветни ленти, предназначени за всички нива на напредък - Синя, Зелена, Червена и Жълта. Предимството на комплектите с ластици е, че натоварват основните мускулни групи по лесен начин. Могат да се използват за силови тренировки, стречинг, рехабилитация и подобряване на двигателните движения. Също така могат да се използват както вкъщи, така и когато пътувате или се възстановявате в лечебно заведение. Не на последно място, те са създадени да предоставят на спортуващия постепенен напредък от едно ниво към следващото, правейки трениращия по-силен с всеки изминал ден.

 


въжете част от системи за фитнес упражнения

Ластик за тренировка Thera Band 1.5 м КОМПЛЕКТ

 

Еластичните въжета попадат към групата ластици за рехабилитация и за домашна тренировка. Програмата със системите за леко съпротивление е подходяща за рехабилитация след травми и наранявания, както и за започване на цели програми от упражнения.

 

Комплектът включва три въжета с прогресивно съпротивление и кратка инструкция за употреба. Започнете с жълтото въже - с най-ниска степен на съпротивление. Когато последното вече не представлява адекватно предизвикателство за Вас, можете да преминете към червеното и след това към зеленото въже. 

 

Вторият комплект от експандери на Thera Band е идеален за домашни програми от упражнения за напреднали. В този сет са включени две въжета - черно и синьо, както и кратко ръководство за употреба, полезни съвети и примерни упражнения. Започнете със синьото въже и когато съпротивлението Ви стане недостатъчно, преминете към черното. 

 

Правилната употреба на тези системи за упражнения със съпротивление осигуряват отлична тренировка за мускулна сила, обем на движение и за съвместната работа на мускулните групи. Цветното кодиране на съпротивлението дава възможност за лесно проследяване на прогреса. 

 

 


Колан за тренировка, подходящ за спортистиРазтегателен колан за тренировка

Колани за разтягане (стреч ластик) Thera Band
 

Стреч ластик Thera Band, обозначен с цветно кодирани позиции, за лесно проследяване на прогреса. Това е и един от най-попюлярните модели. Този стреч ластик дава възможност за по-ефективни статични разтягания, като същевременно увеличава обхвата на движение и гъвкавост на мускулите. Прост, иновативен и многофункционален експандър. Позволява ефективно разтягане на всички съединителни тъкани.


Използва се от танцьори, гимнастички и други спортисти за подобряване на обхвата на движение и гъвкавост. Включва книжка с инструкции, написана от лицензиран физиотерапевт, съдържаща подробни инструкции за упражнения към сочени мускули.

 


комплект еластични ленти за рехабилитация и възстановяване

Комплект еластични ленти за тренировка Active Recovery Kit

 

Комплект еластични ленти Active Recovery Kit, несъдържащи латекс. Две различни нива на трудност - за начинаещи и напреднали, в зависимост от етапа на терапия или възстановяване. Комплектът за начинаещи включва жълта, червена и зелена лента, докато този за напреднали включва черна и синя лента. 

 

 Момиче използващо еластичен ластик за трениране на крайнициТерабанд син зелен червен и жълт ластик част от фитнес комплект

Фитнес ластик за тренировка Thera Band 7,6 x 45,5 см

 

Еластичните примки на Thera Band са свързани в цветна прогресия. Те могат да бъдат използвани за редица приложения, в частност за упражнения на долните крайници, за увеличаване на силата и подобряване на баланса. Нивото на съпротивление е цветно кодирано, за лесно проследяване на прогреса на терапията и/или тренировките. Еластичните примки са пакетирани индивидуално и придружени от инструкции за безопасност. 

 

 


Въже за мускулно трениране със специално съпротивлениеЧервено еластично въже със черна ръкохватка

 

Еластично въже за тренировка Thera Band с тапицирани маншети
 

Неплъзгаемите маншети са идеални за спортни занимания и тренировки, както и при напреднал рехабилитационен процес. Въжетата с тапицирани маншети са отлично средство на активната кинезитерапия и рехабилитация и позволяват силови тренировки за по-напредналите във възстановителен план ползватели. 

 

 


DigiFlex уред за трениране на пръсти и ръка част от цял комплект

DigiFlex за тренировка на пръсти и ръка Thera Band - комплект

 

DigiFlex е комплект от 5 броя уреда с пластмасова поставка. Продават се и по единично. Можете да използвае бутоните поотделно за упражнения на пръстите или заедно, за да тренирате предмишницата и ръката. 

 

 

Още продукти от серията Thera Band

 


Зелен диск за стабилност

Диск за стабилност Thera Band - 33 см ЗЕЛЕН

 


Комплект от 6 меки тежести на Терабанд

Комплект от 6 меки тежести (топки) Thera Band

 


Гимнастически топки Thera Band с ABS система за защита от спукване

Гимнастическа топка Thera Band със система за защита от спукване ABS


 

Защо ластиците за тренировка станаха толкова популярни в България

 
За кои нива на фитнес са подходящи ластиците за тренировка?


Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали фитнес ентусиасти, съчетаващи ги с хранителни добавки и упражнения за напреднали. Ластиците за тренировка се превърнаха в един от най-популярните фитнес аксесоари, използващи се както за основни тренировка, така и за добавяне интензивност към традиционните такива. Използват се за целево натоварване на цялото тяло, включително на трицепси, бицепси и рамене.

 

Тренировката с ластична лента се усеща коренно различна от вдигането на дъмбели примерно защото увеличаване на натоварването на мускулите с лентите се осъществява по време на двете части на упражнението - разтягането и отпускането.

 

Примерно, когато правим упражнения за ръка с ластици със съпротивление, мускулите се напрягат и при сгъването на ръката, и при разтягането. 

 

Какви упражнения можете да извършвате с ластици за тренировка?

 

Макар че ластиците за фитнес са чудесни за мускулно натоварване, можете също така да ги използвате и за различни кардио упражнения. Можете да ги изполвате както за кардио, така и за силови упражнения, особено ако тренирате навън.

 

видове упражнения с експандери или така наречените разтегателни ленти

 

Какви са ползите от тренирането с ластици за тренировка на Thera Band


Разтегателните ластици със съпротивление Thera Band позволяват различен вид упражнения за мъже и жени - както в къщи, така и във финтеса или в парка.

 

Освен че са изключително ефективни (колкото скъпото фитнес оборудване), ластиците предлагат уникални предимства за цялото тяло, особено когато ги сравним със стандартните фитнес уреди:

 

 • Подобряват координацията


Еластичните въжета и ленти за упражнения позволяват да поддържате постоянно напрежение на мускула, подобрявайки стабилизаторните мускули. Използвайки ластик за упражнения, вие добавяте различна динамика всеки път, когато правите упражнение (а не извършвате едни и същи всеки път, както е със стандартните фитнес уреди). Това помага за координацията и баланса, а също така и ще ви помогне да включитеповече мускулни групи при всяка сесия.

 

Проъчка на експандер от магазин адапт бг софия

 

ПОРЪЧКА ПО ТЕЛЕФОНА 

 

 • Постигате оптимална тренировка

Можете да изпълнявате същите упражнения, които извършвате и със свободни тежести. Разликата се крие в позиционирането на лентата. Например, можете да застанете върху лентата и да захванете дръжките за повторения за бицепс или повдигания над главата.

 

Можете да прикрепите ластика над врата ви и да правите упражнения за трицепс. Можете да увиете лентата около лост/парапет или дори крака на стола за упражнения на гърдите или раменете.

 

Можете дори да правите упражнения на пода за натоварване на бицепсите. Възможностите са практически безкрайни и ще откриете, че няма да останете без варианти за упражнения..

 

 • Добавяте разнообразие към обикновената тренировка

 

Разтегателните ленти за фитнес ви позволяват да променяте позиционирането си по няколко начина и да създавате мускулно натоварване от всички възможни ъгли - мускулите в горната част на тялото, странични коремни мускули, на бедрата и т.н. Това променя изцяло начина, по който тялото ви тренира и как се усещате упражнението.

 

 • Евтини и достъпни (стига да знаете за съществуването им и откъде да ги поръчате)

 

Еластичните ленти и въжета за тренировка в повечето случаи варират между 4 и 80 лв. Цената зависи от дължината, натоварването и, разбира се, качеството на изработка. Сами се досещате, че четирилевовите са в най-ниската графа качество и фунционалност.

 

 • Не заемат място

 

За разлика от оборудването, което изисква много подово пространство, експандерите могат лесно да бъдат прибрани в секцията, под леглото или в сак.

 

 • Могат да се вземат навсякъде

 

Като стана дума за сакове, ластиците за упражнения са изключително леки и можете да ги носите с вас, където и да отидете. Слагате ги в сака или чантата и можете да правите упражнения дори и в колата (стига да не шофирате, разбира се), в хотелската си стая и т.н. Идеални са в случаите, вк които , имате малко свободно време и нямате достъп до обичайното си оборудване.

 

 

Какви нива на съпротивление предоставят ластиците за тренировка?

 

Ластиците за тренирова предоставят различни ниво на съпротивление и мускулно натоварване. Можете да ги намерите почти навсякъде, не е нужно да непременно търсите специализиран магазин за спортни стоки. По-голямо разнообразие от съпротивление, дължина и дизайн в повечето случаи се намират онлайн.

 

 • Ефективност, качество и издръжливост;
 • Като алтернатива на тежестите и традиционната фитнес тренировка;
 • Евтини, универсални и натоварващи мускулите по съвсем различен начин от тежестите във фитнеса.

 

 

Какво преставляват ластиците за тренировка с голямо съпротивление?

 

Ластиците с голямо съпротивление са чудесна алтернатива на тежестите или чудесно допълнение към традиционното вдигане на тежести. Тренировчъните ластици са евтини, универсални и работят мускулите ви по съвсем различен начин от тежестите.

 

 • Лесни за употреба;
 • Перфектни за домашна тренировка;
 • Предоставят безброй комбинации от упражнения;
 • Съвместими са и с йога и кросфит;
 • Подходящи за упражения както вкъщи, така и навън.

 

Две жени използващи разтегателни ластици на стадион

 

Съвети при закупуване

 

Спрете се на един модел и купете ленти със различно съпротивление от същия модел (или комплект ластици). Повечето ленти са цветно изработени според нивото на напрежение (повечето комплекти за начинаещи включват три ленти - жълта, зелена и червена); докато тези за напреднали се състоят от две ленти - синя и черна.

 

Любимите на много трениращи са лентите (можете да закупите от този линк). Обърнете внимание на нивото на напрежение за всеки цвят, за да можете да си изберете няколко разнообразни, съобразно желаното от вас натоварване.

 

1. Търсете удобни и лесни за използване ленти

Изключително важно е експандерите ви да са с удобни дръжки, а не такива направени от твърда пластмаса. Опитайте се да намерите ластици с подплатени дръжки и не забравяйте често да ги сменяте, ако забелязвате износване.

 

2. Не си усложнявайте тренировката

На българския пазар се предлага огромно разнообразие от ленти и ластици във всякакви фигури: прави, кръстосани, осморки, двойни, кръгли и др. Ако не сте използвали ластици за фитнес до този момент, започнете с по-неангажиращ вариант - прав ластик с дръжки на двата края. Това ще ви е абсолютно доссстатъчно, ако по-късно, когато свикнете с този тип упражнения, можете да купите и други, по-сложни видове за да разнообразите.

 

3. Купете аксесоари

Един от ключовете моменти при използването на ластик за упражнения са различните начини за прикрепване. Ако имате здрава тръба или парапет в къщи, можете да директно да увиете лентата наоколо нея и да правите за упражнения като преси на гърдите или упражнения от седнало положение.

 

 

Обобщение

 

Ластиците за тренировка позволяват лесно проследяване на индивидуалния напредък, удобни са за ползване, преносими и подходящи за употреба практически навсякъде. Евтини са, намират се лесно и са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали фитнес ентусиасти, и хора в рехабилитационен период. Когато търсите най-подходящия ластик за вашите нужди, винаги залагайте на качество, а ако не сте сигурни кой е най-добрият избор за конкретния ви режим на упражнения, не се колебайте да се консултирайте със специалисти, каквито са физиотерапевтите и консултанти на АДАПТ.БГ. 

 

 

​Тази публикация съдържа обща информация за продуктите на Терабнд и в частност тренировъчните ластици. Публикацията не е предназначена да замести професионалните медицински консултации, диагноза или лечение. Информацията, прочетена в Интернет не е медицински съвет и не трябва да се възприема като такъв. Медицинските съвети от Вашия лекар или друг професионален доставчик на здравни услуги са от първостепенна важност за Вашето здраве.

 

Автор: Григор Ангелов

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Неви
  За кросфит са идеалки ластиците на адапт! Препоръчвамммм <3
  Отговори ›
 • KRistina
  На мен са ми неудобни, но може би не знам как да ги ползвам точно. Много приятелки имат фитнес ластици и постоянно ми дуднят колко са доволни и т.н, но все не успявам да си намеря правилния. Последния експандър който ползвах беше за бедра иначе
  Отговори ›
 • Борислав
  Най-добрите ластици за тренировка са Терабандките евала че ги внасяте! досега от амазон съм ги поръчвал, ама се чака много докато пристигнат
  Отговори ›
 • АДАПТ БГ
  Здравейте, Мария! Радваме се, че сме успели да Ви бъдем полезни в намирането на еластична лента за Вас! Поздрави от целия ни екип!
  Отговори ›
 • Мария
  Аз имам точно на Терабанд ластик. Още преди година го взех от вас и съм много доволна. Сега обаче ще си взема и разтегателно въже :D
  Отговори ›
«1»

Блог статии

Клинично управление на тежко остро респираторно заболяване (ТОРЗ), когато се подозира заболяване COVID-19: Временни насоки

25 Мар 2020
Въпреки че болшинството от хората с COVID-19 имат неусложнени или леки заболявания (81%), някои от тях ще развият тежко заболяване, изискващо кислород...

Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2019

28 Авг 2019
Всичко за кампанията на Министерството на труда и социалната политика "Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност" 2020. П...

Сънна апнея

05 Апр 2019
Сънната апнея е заболяване на горните дихателни пътища (Обструктивна сънна апнея, съкр. ОСА) както и неврологичен проблем (Централна сънна апнея). Чес...

Акордеонни категории