Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Тръмп с призив към Tesla, Ford и GM да произвеждат медицински вентилатори за пациенти с COVID-19
Вижте всички статии

Тръмп с призив към Tesla, Ford и GM да произвеждат медицински вентилатори за пациенти с COVID-19

Тръмп с призив към Tesla, Ford и GM да произвеждат медицински вентилатори за пациенти с COVID-19

Доналд Тръмп дава „зелена светлина“ на Tesla, Ford и GM да започнат да произвеждат вентилатори за пациенти с COVID-19.


Доналд Тръмп дава „зелена светлина“ на Tesla, Ford и GM да започнат да произвеждат вентилатори за пациенти с COVID-19.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова ръководителите на трите автомобилни гиганта да покажат колко способни са техните компании в ситуацията на недостиг на медицинска апаратура за пациенти с COVID-19. Целта на безпрецедентната мярка е да се облекчи недостига на вентилатори / респиратори в ситуацията на глобална пандемия. 

 

Вентилаторите за обдишване с кислород са критична част от медицинското оборудване за пациенти, хоспитализирани с COVID-19. Болестта атакува белите дробове и може да причини синдром на тежко остро респираторно заболяване (ТОРЗ) и двустранна пневмония, изискваща неинванзивна или инванзивна вентилация на пациента. Тъй като все още няма клинично доказано лечение на COVID-19, американските болници разчитат на вентилатори, които да обдишват критичните пациенти, борейки се с болестта. В САЩ към този момент има около 160 000 вентилаторa.

 

 



 

Туитът на Тръмп е вследствие на отправения апел на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, който помоли правителството на САЩ да национализира секторите, управляващи медицинските доставки, вместо да остави тази отговорност на отделните щати. По този начин Куомо се пръсъедини към нарастващата група правителствени служби, призоващи Тръмп да нареди на частните компании да произвеждат медицински консумативи съгласно федерален закон, позволяващ на американското правителството да принуди частната индустрия да произвежда медицинска апаратура и маски за лице като част от отбранителната продукция на нацията.

 

Андрю Куомо вентилатори за коронавирус статия

Андрю Куомо

 

„Без национализация отделните щати ще се конкурират един срещу друг за доставки“, коментира Куомо. „В резултат на това цените скачат, оказвайки по-голям натиск върху системата на здравеопазването“.


Няколко автомобилни производители заявиха миналата седмица, че разглеждат възможностите за производство на вентилатори. General Motors обявиха в петък, че работят с Ventec Life Systems, за да се помогне за увеличаване на производството на продукти за дихателна грижа, каквито са вентилаторите, станали необходими на болниците след разпространяването на пандемията COVID-19 в САЩ. Партньорството е част от инициативата StopTheSpread.org, призоваваща за координирани усилия на частни компании да реагират адекватно на коронавирус пандемията .

 

От Ford вече обявиха, че са готови да помогнат на администрацията, включително с производство на вентилатори и друго медицинско оборудване за обдишване

 

„Проведохме предварителни дискусии с правителствата на САЩ и Великобритания и разгледахме възможностите за изпълнение на подобно производство“, заяви говорителят на компанията Рейчъл Маклири. „Жизненоважно е всички да се съберем, за да помогнем на страната да преодолее тази криза и да излезе от нея по-силна от всякога.“

 

Елон Муск вентилатори за коронавирус статия

Илон Мъск

 

Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск сподели в социалната мрежа, че е провел дискусия с компанията Medtronic относно вентилаторите. По-късно от Medtronic потвърдиха това. Мъск и преди е споделял намеренията си SpaceX и Tesla да произвеждат вентилатори, но без да предоставя конкретни данни.

 

Свързани статии:

БЦЖ ваксината и тренираният имунитет

 

Автор: Григор Ангелов

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари