Акордеонни категории

Блог Resmed AirView дистанционен телемониторинг - нов метод в монументалните усилия срещу COVID-19
Вижте всички статии

Resmed AirView дистанционен телемониторинг - нов метод в монументалните усилия срещу COVID-19

Resmed AirView дистанционен телемониторинг - нов метод в монументалните усилия срещу COVID-19

Приложението AirView на Ресмед: революционен метод за дистанционен телемониторинг в ситуацията на глобална пандемия

 

Приложението AirView на Ресмед: революционен метод за дистанционен телемониторинг

Антоан Валтерио, мениджър на Ресмед Великобритания и Ирландия обяснява как световният лидер в апаратурата за лечение на сънната апнея се включва в тежката битка с коронавирус пандемията COVID-19, както и за пускането на своя инструмент за дистанционен мониторинг AirView.

 

В Ресмед ускорихме с няколко месеца пускането на AirView за вентилация за Европа в резултат на пандемията. Целта ни е да помогнем на лекарите да поддържат качеството на грижите си за пациентите, особено тези, които физически не могат да се посетят на място и да бъдат прегледани, заради мерките за социално дистанциране.

 

Телемониторинг на ключови респираторни индикатори

 

Напредъкът, който пoстигнахме с облак-базираната платформа за мониторинг Airview, ще предостави на лекарите възможността дистанционно да наблюдават дихателната честота и кислородната сатурация на пациентите си директно на своя компютър или смарт устройство. Това са два ключови индикатора, които правят възможно да се проследяват промените в състоянието на пациенти с респираторни проблеми, включително на болните от коронавирус. 

 

Лекарите вече ще имат достъп до подробни респираторни данни, генерирани в реално време от ResMed вентилаторите Astral и Stellar, както и от авторегулируемите BiLevel устройства Lumis. Понастоящем тези устройства се използват по целия свят за лечение на пациенти с COVID-19, както и такива с хронични респираторни заболявания.

 

На фона на коронавирус пандемията COVID-19 има и много други пациенти с респираторни проблеми, които разчитат на ResMed вентилатори ежедневно. Голям брой от тези пациенти се нуждаят от редовни прегледи и дистанционна помощ от болници и лекари. С представянето на AirView тази помощ вече е възможна, и то по безопасен начин - както за пациентите, така и за медицинския персонал, който отговаря за тях. 

 

Увеличаване на капацитета на здравната система, улесняване на пациенти и болничен персонал

 

Целта на приложението AirViеw е да направи телемониторинга лесен и безопасен, предпазвайки пациентите и болничния персонал, а същевременно увеличи и капацитета на здравната система. Иновации като телездраве и телемониторинг ще окажат критична помощ в борбата срещу вируса.

 

Resmed Airview: дигитално решение за дистанционна консултация

 

Ресмед поставя приоритет пускането на AirView, след като наблюдава въздействието на пандемията в цяла Европа в реално време, достигайки до извода, че пациентите и медицинския персонал биха си помогнали значително от подобен вид дигитална здравна услуга. Това е услуга, която дава възможност за дистанционно наблюдение на най-важните респираторни органи. Основната стратегия е да се подобри грижата за пациента, без да се налага същият да напуска дома си, както и да се отговори на увеличената нужда от страна на здравните служби, за които в тази ситуация времето се оказва един от най-важните ресурси. В този смисъл нуждата от подобна технология  в момента е по-критична от всякога.

 

В по-широк план Ресмед използва огромния си опит и колективни знания от началото на пандемията, за да предложи постоянни експертни съвети към медицинските специалисти за това как и кога могат да използват новата АirView технология. По този начин световният лидер в апаратурата за борба със сънната апнея цели спомогне в спасяването на колкото се може повече животи. 

 

Във Великобритания клиничният екип на Ресмед предоставя ежедневна помощ за медицинския персонал на първа линия срещу Ковид-19 чрез виртуално обучение, онлайн инструменти и образователни видеоклипове, поместени на специализиран микросайт.

 

Безпрецедентна нужда от вентилатори за обдишване на пациенти

 

С оглед на драстичното увеличаване на търсенето на вентилатори, Ресмед полага извънредни усилия да доставя хиляди вентилатори и консумативи в подкрепа на националния план за реагиране на британското правителство. 

 

Ресмед стартира специализирана услуга за снабдяване с апаратура, работейки редом с британската Националната здравна служба (NHS) за облекчаване на натиска върху доставките на апаратура и консумативи.

 

С увеличаването на търсенето на аксесоари (много от които за еднократна употреба), снабдяването на резервни компоненти за вентилаторите става все по-трудно да се поддържа. Централата на Ресмед в Лион, Франция, работи заедно с екипи от цял ​​свят, за да превърне тамошните 3D принтери (използващи се за производството на устройства за лечение сънна апнея) в производствено съоръжение за строго конкретизирани критични компоненти, които в момента са в недостиг. Глобалният екип на Ресмед там успява да проектира, тества, валидира и произвежда конкретните компоненти (в случая портове) само за 3 седмици, като същевременно поддържа най-високите стандарти за качество и безопасност.

 

В крайна сметка в Ресмед сме посветени на опазването на живота на хората; и това управлява всяко решение, което вземаме като бизнес - както по време на пандемията, така и извън нея, споделя Антоан Валтерио. 

 

Продължаваме да поставяме на първо място нашите служители и нашите пациенти, като гарантираме преди всичко тяхната безопасност и се чувстваме привилегировани, че успяхме да допринесем за монументалните глобални усилия срещу COVID-19.

 

Технологиите ще продължат да се оказват жизненоважни, тъй като Ресмед подкрепя пациентите, които се борят с вируса и тези с предшестващи заболявания. Дистанционният мониторинг и телездравеопазването помагат за облекчаване на натиска върху националната здравна система и ключовите здравни работници по време на тази невиждана до този момент световна криза.

 

Тагове

resmed airview, телемониторинг

 

Автор: Григор Ангелов

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари