BGN
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • USD
Вижте всички статии
АДАПТ БГ достави нови кислородни концентратори за МБАЛ-Шумен

АДАПТ БГ достави нови американски кислородни концентратори за нуждаещата се Многопрофилна болница в Шумен.

 

Преди няколко седмици в интервю за шуменска медия, заместник-директорът на болницата д-р Недко Тодоров сподели, че лечебното заведение страда от сериозен недостиг на кислородни апарати за обдишване на пациентите с COVID-19 в инфекциозното отделение.

 

След като научи за случая, АДАПТ БГ се свърза с МБАЛ-Шумен и предложи преференциална помощ в набавянето на тази така необходима респираторна апаратура.

 

Експресно предоставената от нас апаратура включва висококачествени кислородни концентратори DeVilbiss Compact 525, произведени в САЩ, както и апарат за измерване на сатурация, предназначен за прецизно проследяване на нивата на кислород в кръвта.

 

Директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов заяви, че закупените кислородни концентратори ще се използват предимно за лечението на пациентите с COVID-19 и допълни:

 

„Положението е критично, но под контрол. Няма да върнем болни пациенти. Притесненията ни са за идващите почивни дни, когато напливът на пациенти ще е голям“.

 

Надяваме се, че с новите концентратори Многопрофилната болница в Шумен ще облекчи тежката ситуация, в която се намира.

 

 

АДАПТ БТ достави нови кислородни концентратори за МБАЛ-Шумен

DeVilbiss Compact - в най-ляво на снимката

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Международен ден на хората с увреждания 2021 г.

03 Дек 2021
На днешната дата, 3 декември, отбелязваме Международния ден на хората с увреждания — глобално събитие, целящо да премахн...

Възстановяване след смяна на тазобедрена става: всичко по темата

11 Ное 2021
Какво да правим след смяна на тазобедрена става? Как можем да облекчим процеса на възстановяването, каква рехабилтиация е позовлено да извършваме ...

АДАПТ БГ гради достъпността: национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

31 Май 2021
За поредна година АДАПТ БГ постави рекорд по изработени проекти за осигуряване на достъпна среда за хора с хора с увреждания из цяла България. В рамки...

Акордеонни категории