Вижте всички статии
АДАПТ БГ достави нови кислородни концентратори за МБАЛ-Шумен

АДАПТ БГ достави нови американски кислородни концентратори за нуждаещата се Многопрофилна болница в Шумен.

 

Преди няколко седмици в интервю за шуменска медия, заместник-директорът на болницата д-р Недко Тодоров сподели, че лечебното заведение страда от сериозен недостиг на кислородни апарати за обдишване на пациентите с COVID-19 в инфекциозното отделение.

 

След като научи за случая, АДАПТ БГ се свърза с МБАЛ-Шумен и предложи преференциална помощ в набавянето на тази така необходима респираторна апаратура.

 

Експресно предоставената от нас апаратура включва висококачествени кислородни концентратори DeVilbiss Compact 525, произведени в САЩ, както и апарат за измерване на сатурация, предназначен за прецизно проследяване на нивата на кислород в кръвта.

 

Директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов заяви, че закупените кислородни концентратори ще се използват предимно за лечението на пациентите с COVID-19 и допълни:

 

„Положението е критично, но под контрол. Няма да върнем болни пациенти. Притесненията ни са за идващите почивни дни, когато напливът на пациенти ще е голям“.

 

Надяваме се, че с новите концентратори Многопрофилната болница в Шумен ще облекчи тежката ситуация, в която се намира.

 

 

АДАПТ БТ достави нови кислородни концентратори за МБАЛ-Шумен

DeVilbiss Compact - в най-ляво на снимката

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Как домашният оксиметър се превърна в един от най-търсените уреди на пазара: интервю с Пламен Манев по БНР

02 Дек 2020
С настъпването на втората COVID-19 вълна в България един малък медицински уред се превърна в един от най-популярните уреди в страната. 

Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2021

01 Дек 2020
Стартира "Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2021"! Не чакайте, а кандидатствайте още сега, за да ви помогнем!

Сатурация: значение, измерване и норма

25 Ное 2020
Ниските нива на кислород в кръвта (кислородна сатурация) понякога са признак за сериозен проблем, свързан с дишането или кръвообращението, както и за...

Акордеонни категории