Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Как домашният оксиметър се превърна в един от най-търсените уреди на пазара: интервю с Пламен Манев по БНР
Вижте всички статии

Как домашният оксиметър се превърна в един от най-търсените уреди на пазара: интервю с Пламен Манев по БНР

Как домашният оксиметър се превърна в един от най-търсените уреди на пазара: интервю с Пламен Манев по БНР

Как домашният оскиметър се превърна в един от най-търсените уреди на пазара: интервю с Пламен Манев по БНР

 

С настъпването на втората COVID-19 вълна в България един малък медицински уред се превърна в един от най-популярните уреди на пазара. Популярността му бе породенa от завишената заболеваемост, претоварването на болничните заведения и нуждата от следене на жизненоважни показатели в домашни условия. Чували сте го в новините, в интервюта на известни пулмолози и в стотици натрапчиви реклами в социалните мрежи. Пулсоксиметър

 

Вече едва ли има човек, който да не е научил тази иначе трудна за произнасяне дума. Наричан също така оксиметър, този малък и лек апарат измерва пулс и нива на кислород в кръвта само с едно поставяне на пръста, предоставяйки домашна алтернатива на кръвно-газовия анализ, извършващ се в болнична среда. 

 

 

Пандемична популярност

 

Оксиметърът придоби огромна популярност в контекста на коронавирус пандемията, като преди нея той се се използваше предимно от пациенти с белодробни заболявания. Не толкова полулярен факт за хората обаче е съществената разликата между сертифицираните оксиметри и нискокачествените уреди, носещи името "пулсоксиметър", но откриващи пулс и сатурация на химикалки и четки за коса. 

 

Когато се извършва с качествен и сертифициран оксиметър, пулсовата оксиметрия е изключително бърз и надежден метод да засечем навреме опасните спадове в кислородната сатурация. Домашната оксиметрия позволява мониторинг на основния проблем, който се появява в резултат на Ковид-19, а именно респираторна инфекция, засягаща сатурацията в тъканите и органите в тялото.

 

Повече за сатурацията и нейното правилно измерване бихте могли да прочетете тук.

 

Сертифицирани пръстови оскиметри - Пламен Манев интервю АДАПТ БГ

 

Пламен Манев от АДАПТ БГ в интервю за Българското национално радио

 

Пламен Манев АДАДПТ БГ - Интервю БНР - Оксиметри

В интервю за Българското национално радио Пламен Манев, експерт Бизнес развитие, маркетинг и продажби в АДАПТ БГ, сподели следното:

 

„Търсенето е огромно. Буквално това, което сме продавали за последното тримесечие на миналата година, в момента го продаваме за един ден“. И при първата, и при втората вълна АДАПТ БГ снабди достатъчно пулсоксиметри и кислородни концентратори, за да отговори на огромното търсене.

 

„Хората са много изплашени, до огромна степен като резултат от информацията, която ни залива от медиите отвсякъде“, продължава Пламен Манев относно активното търсене на уредите за измерване на кислорода в кръвта.

 

„Можем безконтактно да следим дишането на тези хора, виждаме как се променя честотата на дишане на един пациент в най-тежките дни от болестта. Нашата бизнес идея е да събираме колкото се може повече информация.“

 

 

Чуйте цялото интервю тук или на сайта на БНР:

https://bnr.bg/post/101382354/oksimetri

 

ЧУЙТЕ ИНТЕРВЮТО

 

За търсенето, наличността и четките за коса

 

Огромното търсене за оксиметри породи и огромен дефицит на тази стока в страната ни. В социалните мрежи и в големите платформи за пазаруване се появиха стотици продавачи (много от които довчера дори не съществуваха), предлагащи евтини и в огромен процент от случаите некачествени оксиметри, произведени в Китай. Забавни експерименти с подобни изделия се появиха и в каналите за видео споделяне, където потребители установяват как същите измерват пулс и сатурация на офис консумативи и други неодушевени предмети от бита.

 

АДАПТ БГ не предлага нискокачествени оксиметри, способни да разчитат резултати от химикалки и четки за коса. Предлагаме единствено сертифицирани медицински пулсоксиметри, които могат да се използват в домашна и болнична среди. Качествени четки за коса, без пулс и сатурация, също могат да се намерят при нас.

 

 

Четка за коса пуслоксиметър статия АДАПТ БГ

 

Автор: Григор Ангелов

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари