Акордеонни категории

Блог Днес честваме Световния ден на съня
Вижте всички статии

Днес честваме Световния ден на съня

Днес честваме Световния ден на съня

Днес честваме Световния ден на съня - 17 март

 

 

На 17 март 2023 г. честваме Световния ден на съня - ежегодното събитие, което се отбелязва в петък преди пролетното равноденствие. Целта на събитието е да се повиши осведомеността относно огромното значение на съня върху човешкото здраве, да се намали тежестта на нарушенията на съня върху обществото чрез насърчаване за по-добра превенция и осведоменост. Темата на тазгодишното издание е...

 

"Сънят е от съществено значение за здравето".

 

Световният ден на съня акцентира значението на добрия сън за цялостното физическо, психическо и социално благополучие. Точно както здравословното хранене и физическите упражнения са от съществено значение за доброто здраве, така и сънят е един най-значителните процеси за неговото поддържане. Защото, докато спим, мозъкът ни се презарежда, а тялото ни се лекува.

 

 

 Признаването на важността от здравословен сън помага за справяне с проблемите, произтичащи от нарушенията на съня.
 

Световният ден на съня е отбелязан за първи път през 2008 г. от World Sleep Society, организация с нестопанска цел, в която членуват отдадени на професията си сомнолози, здравни работници и членове на медицинската общност, работещи в областта на медицината на съня и научните изследвания, с цел насърчаване и укрепване на здравето на съня в световен мащаб.

 

 

 

 


Adapt BG всяка година отбелязва Деня на съня, като организира различни събития и кампании за осведоменост на общността. На днешния ден желаем да призовем хората да обръщат повече внимание на своя сън, защото той е един от главните пътища към това да бъдем здрави.


 

 

 

Свързани статии:

 

Сънят вече официално е един факторите за сърдечносъдово здраве

Нарушения на съня: най-често срещаните сомнологични разстройства

Сънна апнея: симптоми, диагностициране и лечение

Отбелязваме Световния ден на здравето

 

 

Автор: Григор Ангелов

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари