Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

Акордеонни категории

Блог Днес честваме Световния ден на съня
Вижте всички статии

Днес честваме Световния ден на съня

Днес честваме Световния ден на съня

Днес честваме Световния ден на съня - 17 март

 

 

На 17 март 2023 г. честваме Световния ден на съня - ежегодното събитие, което се отбелязва в петък преди пролетното равноденствие. Целта на събитието е да се повиши осведомеността относно огромното значение на съня върху човешкото здраве, да се намали тежестта на нарушенията на съня върху обществото чрез насърчаване за по-добра превенция и осведоменост. Темата на тазгодишното издание е...

 

"Сънят е от съществено значение за здравето".

 

Световният ден на съня акцентира значението на добрия сън за цялостното физическо, психическо и социално благополучие. Точно както здравословното хранене и физическите упражнения са от съществено значение за доброто здраве, така и сънят е един най-значителните процеси за неговото поддържане. Защото, докато спим, мозъкът ни се презарежда, а тялото ни се лекува.

 

 

 Признаването на важността от здравословен сън помага за справяне с проблемите, произтичащи от нарушенията на съня.
 

Световният ден на съня е отбелязан за първи път през 2008 г. от World Sleep Society, организация с нестопанска цел, в която членуват отдадени на професията си сомнолози, здравни работници и членове на медицинската общност, работещи в областта на медицината на съня и научните изследвания, с цел насърчаване и укрепване на здравето на съня в световен мащаб.

 

 

 

 


Adapt BG всяка година отбелязва Деня на съня, като организира различни събития и кампании за осведоменост на общността. На днешния ден желаем да призовем хората да обръщат повече внимание на своя сън, защото той е един от главните пътища към това да бъдем здрави.


 

 

 

Свързани статии:

 

Сънят вече официално е един факторите за сърдечносъдово здраве

Нарушения на съня: най-често срещаните сомнологични разстройства

Сънна апнея: симптоми, диагностициране и лечение

Отбелязваме Световния ден на здравето

 

 

Автор: Григор Ангелов

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари