Добре дошли в онлайн магазина на Адапт БГ!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Акордеонни категории

Блог Ресмед с обръщение към клиентите си след изтеглянето на милиони апарати от Philips
Вижте всички статии

Ресмед с обръщение към клиентите си след изтеглянето на милиони апарати от Philips

Ресмед с обръщение към клиентите си след изтеглянето на милиони апарати от Philips

Лидерът в производството на устройства за терапия на сънна апнея РесМед изпрати официално писмо към своите клиенти, адресирайки наскорошното изявление от Philips, свързано с извънредното изтегляне на милиони потенциално опасни за здравето устройства от типа CPAP, BiPAP и болнични респиратори (вентилатори) на Philips.

 

Като единствен лицензиран дистрибутор на РесМед за България, АДАПТ БГ реши да публикува писмото на Ресмед до своите клиенти в несъкратения му вид.

 


Resmed Logo адапт бг

"Свързваме се с Вас, за да Ви предоставим важна информация, свързана с ResMed и нашите устройства, в контекста на доброволното изтегляне от пазара и известието за безопасност от Philips от 14 юни 2021 г., свързани с пеноматериал за намаляване на шума, използван в CPAP, Bi-Level и венилатор устройствата на Philips. Първият приоритет на ResMed е безопасността на пациентите и гарантирането, че пациентите имат достъп до безопасни и ефективни устройства за лечение. В този смисъл ResMed би искала да ви предостави следната информация относно нашите устройства.


Устройствата на ResMed не са обект на публикуваното от Philips известие от 14 юни 2021 г. Устройствата на ResMed имат различен дизайн и използват различен тип пеноматериал за намаляване на звука от този, за който съобщава Philips.


Устройствата на ResMed се подлагат на задълбочени тестове като част от строгите дейности по проверка и валидиране по време на разработването на продукта, включително тестове за частици и летливи органични съединения (ЛОС). При тези тестове не са открити никакви опасни нива на частици или химикали, включително тези, посочени от Philips в изтеглянето и известието за безопасност на място.


Освен това ResMed продължава да оценява безопасността на нашите продукти, постоянно получавайки нова информация, в съответствие с нашите глобални регулаторни задължения, включително анализ на жалби. ResMed стига до заключението, че всички наши устройства продължават да бъдат безопасни за използване от пациентите, когато се спазват указанията за употреба.


ResMed се ангажира да направи всичко възможно, за да подпомогне глобалната общност от пациенти и да увеличи максимално наличността на нашите устройства за нашите клиенти. Ще продължим да комуникираме с нашите клиенти в зависимост от развитието на ситуацията. За повече информация можете да посетите нашата страница с често задавани въпроси тук, или да се свържете с местния представител на ResMed."

 


Ресмед адресира още въпроси по темата

 

Засегната ли е ResMed от изтеглянето на Philips през юни 2021 г.?

Не. Устройствата ResMed не са включени в изтеглянето на милиони апарати от пазара от страна на Philips през юни 2021 г.


Безопасни ли са за употреба устройствата на ResMed?

Безопасността на пациентите е най-важната цел на ResMed. ResMed не е наблюдавала проблемите, за които съобщава Philips със своите устройства; устройствата на ResMed използват различен материал.

 

Има ли ResMed полиуретанова пенопяна в своите устройства?

ResMed използва пяна за намаляване на шума в своите устройства. Материалът, който ResMed използва, е различен от материала, за който се съобщава, че се използва от Philips. Пяната за намаляване на шума, която ResMed използва, е безопасна и устройствата на ResMed не са обект на изтеглянето на Philips през юни 2021 г.

 

Как да разбера дали моят CPAP или респиратор е устройство на ResMed?


Resmed Logo адапт бгУстройствата на ResMed имат логото на ResMed върху тях. Ако не сте сигурни дали апаратът Ви е произведен от Ресмед, свържете се с доставчика на оборудването ви или с АДАПТ БГ. Всички устройства на ResMed са безопасни за използване от пациентите, използват различен материал за намаляване на звука и не са включени в изтеглянето на Philips през юни 2021 г. 

 

Използвам устройство на Philips, което е било изтеглено от пазара. Мога ли да получа устройство ResMed?

Свържете се с вашия лекар или с АДАПТ БГ, за да обсъдите възможностите за терапия. 

 

Използвам устройство на ResMed, но маска на Philips за PAP или вентилационна терапия. Безопасно ли е използването им?

Всички устройства и маски на ResMed са безопасни за използване от пациентите, стига те да спазват указанията за употреба. ResMed не може да коментира продукти на други компании. Моля, свържете се с доставчика Ви на оборудване за съвет.

 

Безопасна ли е употребата на маската с пяна на ResMed (AirTouch N20/F20)?

Да, всички маски на ResMed са безопасни за употреба според указанията. Продуктите на ResMed не са обект на изтегляне от пазара на Philips през юни 2021 г. Линията AirTouch на ResMed от пенопластови маски за CPAP е проектирана така, че да осигурява безопасно и ефективно уплътнение на маската, и използва различен материал от материала, използван в устройствата на Philips.

 

Какви са препоръките на ResMed за почистване и дезинфекция на устройствата ResMed?

В ръководствата за потребителя на ResMed се посочва, че ваничките на овлажнителите ResMed и въздушните тръби на устройствата трябва да се почистват всяка седмица с топла вода и мек препарат, да се изплакнат обилно и да се оставят да изсъхнат на място, защитено от пряка слънчева светлина/топлина; и че външната част на устройството трябва да се избърсва с чиста суха кърпа. Ако имате допълнителни въпроси или искате да получите пълна информация за етикетирането, моля, направете справка в ръководството за потребителя или се свържете с доставчика на оборудването.

 

За повече информация относно информацията на Ресмед относно изявлението на Philips, посетете страницата на Ресмед тук

 

 

Григор Ангелов

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ